Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA. Șeful statului zboară cu un avion de lux pe care l-a mai folosit (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis zambet

Klaus Iohannis a plecat astăzi într-o vizită în SUA, scrie BoardingPass, site specializat în știri din aviație. Președintele a folosit același avion de lux cu care a mai fost anul trecut în Africa și Coreea de Sud.

Președintele României va efectua o vizită oficială în Statele Unite începând cu 6 mai 2024, potrivit informațiilor neoficiale, susține BoardingPass, site de informații despre aviație.

”Iohannis își va începe călătoria luni, nu de la București, și va zbura, probabil, spre Washington DC cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg”, mai arată cursa citată.

Potrivit sursei citate, ”avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023) și în "turneul african" din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud”.

Iohannis, ironic: ”Nu știu cum definiți un avion de lux”

Lista celor 29 de deplasări externe efectuate de președintele Klaus Iohannis în 2023 este impresionantă. Președinția a cheltuit cu 24,5 milioane de lei mai mult față de 2022.

Deplasările lui Klaus Iohannis au costat Administrația Prezidențială anul trecut 8 milioane de euro, iar avioanele de lux închiriate în acest sens decolează de cele mai multe ori de la Sibiu.

content-image

”Toate deplasările mele sunt anunţate, oportune, în interesul României şi cu respectarea integrală a legislaţiei în vigoare”, a declarat recent Klaus Iohannis, cu privire la călătoriile sale.

Întrebat de ce a ales să facă toate aceste deplasări cu un avion de lux, șeful statului a ales să devină ironic: ”Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.